تغذیه کودکان چاق چگونه باشد؟【سال1401】❤️

تغذیه کودکان چاق چگونه باشد؟

ما امروز قصد داریم شما را با چگونگی تغذیه کودکان چاق آشنا کنیم. از قرن 21 چاقی در کودکان بسیار رواج یافته است. داشتن اضافه وزن برای کودکان در طولانی مدت می تواند تاثیر بسیاری در زندگی اجتماعی، سلامت روانی و وضعیت فیزیولوژیکی کودک داشته باشد. تغذیه یکی از مهم ترین عوامل چاقی در کودکان می باشد. شما می توانید به یک متخصص تغذیه برای برطرف کردن مشکلات کودک خود مراجعه نمایید. ما در این مقاله، چگونگی تغذیه کودکان چاق را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

رژیم غذایی مناسب برای کودکان چاق

مواد مغذی

مواد مغذی از مصرف بیش از اندازه پروتئین ها، چربی های اشباع، سدیم و کالری خودداری می کند و در مقابل ویتامین d و c، فیبر، آهن و کلسیم را به وعده های غذایی شما اضافه می‌کند. سعی کنید به کودکان خود مواد مغذی بسیاری بدهید.

وعده های غذایی

سعی کنید از غذاهای پر کالری نظیر فست فود، نوشابه، نوشیدنی های شیرین، قند، بستنی و پیتزا کم تر استفاده کنید و از غلات کامل و وعده های ثابت و روزانه نظیر میوه، سبزیجات، ماهی و شیر در تغذیه کودکان بیشتر استفاده کنید.

الگوهای رژیم غذایی

رژیم های غذایی دارای انواع بسیاری هستند که با نام های ویژه شناخته شده‌اند یکی از این رژیم ها که سالم و مناسب نیست ولی بسیار گسترده شده است رژیم غذایی غربی می باشد. رژیم غذایی غربی دارای گوشت قرمز و فرآوری شده و چربی اشباع شده، مواد قندی و کربوهیدرات می باشد.

مقدار غلات و غذاهای دریایی و سبزی و میوه در آن بسیار کم می‌باشد. این غذاها کالری بسیاری دارند ولی کاذب می باشند و دارای مواد مغذی بسیار کمی هستند و این غذاها می توانند برای کودکان بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون بالا را ایجاد کنند.

اگر شما قصد دارید تغذیه مناسب برای کودک خود فراهم کنید باید این تغذیه را مبتنی بر پنج گروه غذایی اصلی فراهم کنید. عادت های غذایی ناسالم می تواند کودک را دچار بیماری هایی کند. چاقی در کودکان می تواند سبب ایجاد بیماری های بسیاری در کودک شود.

کم تحرکی کودک شما و همچنین مصرف تنقلات، فست فود ها، خوردن سریع غذا و حذف صبحانه از عادت های تغذیه نامناسب می باشد و این کارها می تواند چاقی را در کودک شما افزایش دهد. اگر می خواهید کودک شما دارای یک رژیم غذایی مناسب باشد موارد زیر را رعایت کنید:

  • برای کودک خود میوه ها، سبزیجات و محصولات غلات سبوس دار بسیاری تهیه کنید.
  • از گوشت، مرغ، عدس، لوبیا و ماهی در رژیم غذایی کودک خود استفاده کنید که این مواد غذایی دارای پروتئین بسیاری می باشند.
  • سعی کنید کودک خود را به نوشیدن آب بسیاری تشویق کنید.
  • نوشیدنی های قندی را برای کودک خود محدود کنید و همچنین مصرف چربی اشباع و قند را نیز محدود کنید.
  • سعی کنید از شیر، لبنیات کم چرب مانند پنیر و ماست در رژیم غذایی کودک خود استفاده کنید.
رژیم غذایی مناسب برای کودکان چاق

عوامل موثر در چاقی کودک

تغییر در غذا های در دسترس

غذاهایی که در کافه ها و رستوران ها سرو می شود، دارای نمک، چربی و قند بسیار زیادی است و همچنین دارای مواد مغذی مفید کمی می باشند. این غذاها سبب چاقی کودک می شود. مصرف این غذاها به چاقی در دوران کودکی منجر می شود. همچنین مصرف فست فود یک عامل مهم تغذیه ای است که سبب چاقی در نوجوانان نیز می شود.

ناتوانی در مدیریت نیاز به انرژی

کودکان می توانند کالری مصرفی خود را کنترل نمایند و در برخی از مواقع بر اساس اشتهای آنی از غذا و مواد غذایی پرکالری استفاده می کنند، در حالی که بدن آن ها به آن مقدار کالری نیاز ندارد و در نتیجه چاقی در کودکان ایجاد می شود. عادت های غذایی نادرست منجر به اضافه وزن کودک و چاقی بدن او می شود.

رفتارهای تغذیه خانواده

از دیگر عواملی که در رفتارهای غذایی کودکان موثر است، رفتارهای غذایی خانواده می باشد. خانواده ها باید رفتارهای غذایی و نگرش های تغذیه ای را آموزش ببینند تا بتوانند شیوه تغذیه مناسبی برای کودک خود داشته باشند.

مواد غذایی که در خانه نگهداری می شود

اگر شما از غذاهای ناسالم در خانه نگهداری کنید، کودکان از این مواد غذایی بیشتر استفاده می کنند و این عادت های غذایی می تواند برای کودک بسیار مضر باشد. اگر مواد غذایی مضر و همچنین میان وعده های پر چرب و پر از قند یا شور در دسترس کودکان قرار نگیرد، امکان دارد عادات غذایی سالمی در کودک ایجاد شود. به کودک خود اجازه دهید تا به ندرت از این غذاها استفاده کند تا بتواند به غذاهای سالم عادت کند.

راهکار هایی برای پیشگیری از چاقی کودکان

  • کمک به افزایش تحرک بدنی و ورزش کردن و بازی کردن یکی از راه های پیشگیری از چاقی کودکان می باشد. اگر کودک دارای تحرک بدنی باشد و ورزش کند از چاقی در کودک پیشگیری می شود.
  • سعی کنید مصرف غذاهای فست فودی مضر را برای کودک خود کاهش دهید و کودک را به مصرف غذاهای سالم عادت دهید.
  • کودک خود را در تماشای تلویزیون، گوشی های همراه و استفاده از رایانه محدود کنید.
  • اگر کودک شما دچار مشکلات روان شناختی مانند کمبود اعتماد به نفس، سرخوردگی و افسردگی است، باید به درمان این مشکل کودک خود کمک کنید.
  • مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر را برای کودک خود محدود کنید و یا به ندرت اجازه دهید که از این نوشیدنی ها استفاده کند.
  • مشکلات پزشکی کودک را که می‌تواند سبب چاق شود درمان کنید.
  • کودک خود را به مصرف سبزیجات تازه و میوه ترغیب نمایید.

راهکار هایی برای پیشگیری از چاقی کودکان

عوارض چاقی کودکان

دیابت نوع دو

چاقی در کودکان می‌تواند سبب دیابت نوع دو شود. این بیماری بر نحوه استفاده بدن کودک از قند تاثیر بسیاری می گذارد. کودکان در صورت کم تحرکی و چاقی مبتلا به دیابت نوع دو می شوند.

فشار خون بالا و کلسترول

در صورت داشتن رژیم غذایی نامناسب کودک امکان دارد دچار این دو بیماری شود. این بیماری ها سبب سخت شدن شریان ها می‌شود که ممکن است منجر به سکته و حمله قلبی شود. پس تمام تلاش خود را بکنید تا رژیم غذایی سالمی را در برنامه غذایی کودک خود قرار دهید.

درد مفاصل

چاقی در دوران کودکی سبب درد و گاهی سبب آسیب در زانو، کمر و لگن می شود، زیرا اضافه وزن موجب فشار آمدن روی زانو و باسن می شود و به درد در این نواحی منجر می شود. اگر کودک شما دچار مشکلاتی شد می توانید به بهترین دکتر کودکان در تهران مراجعه نمایید و مشکل کودک خود را برطرف کنید.

مشکلات تنفسی

کودکانی که دارای اضافه وزن هستند، امکان مشکلات تنفسی در آن ها وجود دارد. بیماری آسم در کودکانی که دارای اضافه وزن هستند، بسیار بیشتر دیده می شود.

عوارض اجتماعی و عاطفی

کودکانی که دچار چاقی شده اند توسط هم سن و سالان خود مورد تمسخر قرار می گیرند. این امر سبب از دست دادن عزت نفس در کودکان می‌شود و همچنین خطر اضطراب و افسردگی در کودکان را افزایش می دهد.

بیماری کبد چرب غیر الکلی

بیماری کبد چرب سبب ایجاد رسوبات چربی در کبد کودکان می شود. این بیماری هیچ علامتی ندارد و می تواند سبب زخم و آسیب کبدی شود.

روش تشخیص کودکان چاق

شما می توانید به راحتی چاقی کودک خود را تشخیص دهید. زمانی که کودک شما از دیگر هم سن و سال های خود از لحاظ جسمی در کلاس بزرگ تر می باشد، زمانی که لباس هایی می پوشد که برای سن او بسیار بزرگ است، زمانی که کودک شما همیشه گرسنه می باشد و به راحتی از تمرینات خسته می شود و همچنین هنگامی که از رژیم های متعادل رنج می برد و زود خسته می شود و بیش تر از هم سن و سالان خود غذا می خورد به طوری که غذا خوردن کودک به اندازه بزرگسالان است، کودک شما دچار چاقی شده است.

هر کدام از این ویژگی ها را در کودک خود مشاهده کردید حتما به بهترین متخصص اطفال در تهران مراجعه نمایید و از او کمک بگیرید.

روش تشخیص کودکان چاق

توصیه های غذایی برای درمان چاقی کودکان

میوه های تازه و سبزیجات

استفاده از پروتئین های سبک مانند مرغ و ماهی، لبنیات کم چرب مانند شیر بدون سر شیر، ماست یونانی، دانه های کامل مانند پاستای کامل نظیر گندم، برنج قهوه ای برای کودک شما بسیار خوب می باشد.

افزایش تمرینات ورزشی

فعالیت های فیزیکی که کودک شما دارد، امری بسیار مهم می باشد که اندازه خوردن غذای سالم اهمیت دارد. شما می‌توانید برای خسته نشدن فرزند خود فعالیت روزانه او را تقسیم کنید. تمرینات کودک باید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه ای باشد و در طول روز پخش شود. شما می‌توانید فرزند خود را به ورزشی که علاقه مند است تشویق کنید.

کاهش زمان تماشای تلویزیون

تلویزیون راهی برای سرگرم نگه داشتن کودک می باشد ولی تماشای تلویزیون و انجام بازی و یا استفاده از تلفن‌های هوشمند، موجب افزایش وزن کودک می شود. به دو دلیل این اتفاق می افتد: اول این که هنگام دیدن تلویزیون کودک فعالیت بدنی بسیار کمی دارد و همچنین کالری کمتری را مصرف می کند.

ثانیا تلویزیون کودک را به خوردن غذاهای شیرین یا ناسالم ترغیب می کند و همین امر می تواند سبب افزایش وزن کودک شود و افزایش وزن کودک و چاقی او ممکن است بیماری های زیادی را برای کودک به وجود آورد. شما نباید بیشتر از یک ساعت به کودک اجازه دیدن تلویزیون و بازی های ویدیویی را بدهید.

مشغول نگه داشتن کودکان

شما می توانید کودکان را در امور منزل به کار بگیرید. این امر باعث می شود کودک دچار چاقی نشود و اگر کودک شما چاق باشد این امر باعث می شود تا کودک بدون این که متوجه شود، ورزش کند.

خواب کافی کودک را جدی بگیرید

کودک شما باید دارای خوابی کافی باشد. خواب به عنوان یک فعالیت غیر معمول برای لاغری به نظر می رسد. کودک شما باید خواب کافی را داشته باشد تا از اضافه وزن او جلوگیری شود. نداشتن خواب کافی سبب افزایش وزن کودک خواهد شد، پس به این امر توجه بسیاری داشته باشید.

کلام آخر

چاقی کودکان سبب ایجاد بیماری های مختلف در کودکان می شود. والدین باید تلاش کنند تا عادات بد غذایی کودک را از بین ببرند، یعنی می توانند غذاهای ناسالم را محدود کنند و به طور تدریجی آن را از برنامه غذایی کودک حذف کنند. والدین باید سعی کنند مقدار بسیاری پروتئین، سبزیجات، میوه ها و مواد مغذی را در رژیم غذایی کودک قرار دهند. برای آشنایی بیشتر می توانید به بهترین دکتر تغذیه کودکان در تهران مراجعه نمایید.

از شما عزیزان بسیار ممنونیم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت اوشاخ همواره سعی داشته تا شما را با چگونگی تغذیه کودکان چاق آشنا کند. امیدواریم مطالب ما برای شما مفید بوده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد می توانید به سایت مراجعه کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

عوارض پرخوری برای سلامتی کودک چیست؟

پرخوری ممکن است به افزایش وزن بی انجامد. کودکانی که پرخور هستند یا اضافه وزن دارند با افزایش سن در معرض خطر مشکلات سلامت هستند از جمله: بیماری قلبی، دیابت و فشار خون بالا

چگونه به کودک پرخور کمک کنیم تا سلامت خود را باز یابد؟

با آموزش و تشویق الگوهای غذایی سالم، به کودک خود ابزاری برای زندگی سالم در مدت زمانی طولانی هدیه می دهید.

کودک من مدام در حال خوردن است، آیا این مسئله نرمال است؟

بستگی دارد، کودک و نوجوان دوره های مختلفی را پشت سر می گذارند. برای مثال ممکن است درست قبل از جهش قدی بیشتر بخورند و وزن آن ها بیشتر شود. این نوع از اضافه وزن اغلب گذرا است و کودک به رشد خود ادامه می دهد.

5/5 - (2 امتیاز)