تکنیک هایی برای درمان بیش فعالی در کودکان【سال1401】❤

درمان بیش فعالی در کودکان

ما امروز قصد داریم شما را با تکنیک هایی برای درمان بیش فعالی در کودکان آشنا کنیم. بیش فعالی یکی از شایع ترین عارضه هایی می باشد که در سنین پایین در کودکان بسیار مشاهده می شود. کودکانی که سن آن ها کم تر از 7 سال می باشد و همچنین افرادی که در دوران بلوغ می باشند 3 تا 5 درصد از این افراد با این عارضه سر و کار دارند. ما در این مقاله، تکنیک هایی برای درمان بیش فعالی در کودکان را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، پس ما را تا پایان این مقاله همراهی نمایید.

بیش فعالی چیست؟

بیش فعالی نوعی اختلال رفتاری _ رشدی می باشد که می تواند سبب به وجود آمدن اختلال در یادگیری و فعالیت های فیزیکی بیش از اندازه و همچنین واکنش های تکانشی شود و همچنین این واکنش ها با رفتارهای غیر عادی همراه می باشد. این اختلال بیشتر در کودکان وجود دارد ولی در بزرگسالان هم مشاهده می‌شود و همچنین می‌تواند زندگی فردی و اجتماعی افراد را دچار اختلال کند.

بیش فعالی می تواند با برخی از عوارضی مانند افسردگی و یا اختلال دوقطبی همراه باشد. اگر در کودک خود این بیماری را مشاهده کردید باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید تا بتوانید این بیماری را برطرف کنید. در صورت برطرف نکردن این بیماری مسائل و مشکلات بسیار جدی توسط این بیماری ایجاد می شود. برای درمان این بیماری می توانید به بهترین روانپزشک کودکان در تهران مراجعه نمایید.

 بیش فعالی چیست؟

علائم بیش فعالی در کودکان

حرکات فیزیکی

کودکی که دارای بیماری بیش فعالی می باشد دائماً در حال حرکت می باشد و دائماً در حال بازی با دست و بدن می باشد و در جای خود آرام نمی گیرد. کودک دارای بیش فعالی به طور دائم در حال پریدن و دویدن است، بسیار سخن می گوید و حرکات مداوم انجام می دهد و جنب و جوش فراوانی دارد.

برخوردهای خشن

کودکی که دارای این بیماری می باشد رفتارهایی مانند هل دادن و یا کتک زدن سایر بچه ها، عصبانیت و حساسیت زیاد و رفتار خشونت آمیز دارد.

عملکرد

کودک بیش فعال با وجود هوش بالایی که دارد عملکرد ضعیفی در مدرسه دارد و همچنین در انجام وظایف و مسئولیت خویش ناتوان می باشد و هنگام انجام تکالیف مدرسه دارای دقت بسیار کمی است و کارهای خطرناک را بدون توجه به عواقب آن انجام می دهد و همچنین به انجام کارهای مختلف تمایل دارد و هیچگاه نمی خواهد که آن ها را به پایان برساند.

صبر و تحمل

صبر و تحمل کودکان بیش فعال بسیار کم می باشد به طوری که بین صحبت دیگران می پرند و همچنین برای حضور در صف و رعایت نوبت بسیار ناتوان می باشند. اگر چیزی را بخواهند باید فوراً به او بدهند. همچنین کودکانی که دچار بیش فعالی می باشند اگر فردی از آن ها سوال کند قبل از اینکه سوال فرد به پایان برسد پاسخ خواهند داد.

دقت و تمرکز

کودکان دچار بیش فعالی وسایل بازی کودکان دیگر را می گیرند و همچنین در هنگام انجام فعالیت های مختلف خیال بافی می کنند. آن ها از کلاس درس به طور مدام بیرون می روند، همچنین زمان انجام فعالیت احساس خستگی بسیاری می کنند و در زمان انجام کارها بسیار حواس پرت هستند و در مدت طولانی نمی توانند تمرکز کنند و همچنین کودکانی که به این بیماری دچار هستند وسایل شخصی خود را در مکانی قرار می دهند و فراموش می کنند که وسایل خود را کجا گذاشته اند.

مهارت های اجتماعی

کودکان دچار بیش فعالی وسایل دیگران را بدون اجازه می گیرند و همچنین آن ها قادر به برقراری مهارت های اجتماعی نیستند. علائمی که در سنین بالاتر احتمال نشان دادن آن ها وجود دارد عبارت اند از افسردگی، اضطراب، بیماری دوقطبی یا شیدایی، انجام دزدی از دیگران و آسیب زدن به اموال مردم، مشکل در یادگیری، رفتارهای گستاخانه با بزرگترها، بروز تیک عصبی.

در صورت مشاهده چنین علائمی در کودکان خود سعی کنید هر چه سریع تر کودک خود را نزد پزشکی ببرید تا پزشک بتواند کودک را درمان کند و مشکلاتی در آینده برای کودک پیش نیاید. همچنین کودکان بسیار رویا پرداز هستند و نمی توانند در مدت طولانی به چیزی توجه کنند و اصلاً احساس خطر نمی کنند و به راحتی هر کاری را انجام خواهند داد و کارهای خطرناک را دوست دارند.

علائم بیش فعالی در نوزاد

صداهایی که نوزاد دچار بیش فعالی تولید می کند نسبت به سایر نوزادان بسیار بیشتر می باشد و همچنین این نوزادان کمتر از سایر همسن و سالان خود می خوابند و احساس بی قراری در دست و پاهای خود دارند. برای درمان بیش فعالی کودکان می توانید به بهترین روانشناس کودکان در تهران مراجعه نمایید.

نوزادانی که دچار بیماری بیش فعالی می باشند زمان بسیار کمی به یک وسیله خیره می شوند و نسبت به محرک های بیرونی حساسیت بسیار زیادی دارند و اگر محرک بیرونی توجه آن ها را جلب کند خیلی سریع عکس العمل نشان می دهند. همچنین نوزادانی که بیش فعال می باشند به صدا، گرما و نور بسیار حساس هستند و احساس ناراحتی می کنند.

علائم بیش فعالی در نوزاد

در صورت درمان نکردن به موقع بیش فعالی کودک چه می شود؟

شما باید تلاش خود را بکنید تا در صورت مشاهده علائم بیش فعالی در کودک خود خیلی سریع آن ها را نزد پزشک ببرید و این بیماری را درمان کنید. در صورت عدم درمان به موقع بیش فعالی کودکان خود، زمینه برای ابتلای کودک به افسردگی و بروز رفتارهای ضد اجتماعی فراهم می شود.

اگر شما این کار را به موقع انجام ندهید زمانی که کودکان وارد دوران نوجوانی می شوند به دلیل فراموش کاری، آن ها را فردی بی حواس تلقی می کنند و همچنین این کودکان هنگام خواندن درس و فعالیت های دیگر رویا پردازی می کنند و قادر نیستند کارهای خود را انجام دهند. اگر بیماری بیش فعالی کودک خود را به موقع درمان نکنید این امر می تواند سبب ابتلا به اضطراب، پرخاشگری و کاهش اعتماد به نفس فرد شود.

رفتار کودک بیش فعال در منزل

  • کودک بیش فعال نمی‌تواند از قوانین و مقررات تبعیت کنند.
  • دارای بی نظمی می باشد.
  • به صحبت های پدر و مادر خود توجهی نمی کند.
  • جنب و جوش بسیار زیادی دارد.
  • نمی تواند یک فعالیت را به پایان برساند.
  • حساسیتی نسبت به درد ندارد.
  • رفتارهای او غیر قابل پیش بینی می باشد.
  • به کارهای خطرناک علاقه بسیاری دارد.
  • همچنین یک کودک بیش فعال به سرعت آشفته می شود.

نکاتی در رابطه با کودکان بیش فعال

  • تمام تلاش خود را بکنید تا اگر کودک شما کار خوبی را انجام داد بسیار او را تشویق کنید. به همان اندازه که یاد گرفتن رفتارهای غیرقابل قبول مهم است به همان اندازه مهم است که شما با تشویق به کودکان بگویید چه رفتار هایی قابل قبول است.
  • ورزش کردن بسیار اهمیت دارد اگر کودک را به ورزش علاقمند کنید می تواند انرژی اضافی خود را بسوزاند و سوزاندن انرژی اضافی از طریق ورزش می تواند تمرکز و توجه کودک را بالا ببرد، مغز او را تحریک کند و الگوهای خواب را بهبود ببخشد و سبب کاهش خطر افسردگی و اضطراب شود. والدین باید اسباب بازی هایی را تهیه کنند که کودکان با آن ها بتوانند ورزش کنند.
  • شما می توانید کارها را به کارهای کوچک تر تقسیم کنید، زیرا برخی از وظایف پیچیده می باشند و کودک آن را نمی تواند انجام دهد و آن فعالیت را قبل از کامل شدن رها می کند. شما می‌توانید کارها را به کارهای کوچک تری تقسیم کنید.
  • داشتن خوابی با کیفیت می تواند کمک بسیاری به کودک کند. اگر کودک شما دارای خوابی با کیفیت پایین باشد این امر می تواند تاثیر منفی بر علائم اختلال نقص توجه و بیش فعالی داشته باشد. خواب کافی می تواند سبب از بین رفتن استرس و همچنین بهبود خلق و خوی کودک شود.
  • شما باید سعی کنید با صدای بلند فکر کنید، زیرا کودکان فعالیت هایی را بدون تفکر انجام می دهند. شما می توانید با بلند گفتن آنچه که فکر می کنید به کودک یاد دهید که آنچه که در فکر دارد با صدای بلند بگوید و شما می توانید از الگوهای فکری فرزند خود با خبر شوید.
  • کودکانی که دچار بیماری بیش فعالی هستند بسیار حواس پرت می باشند. شما می توانید محیط اطراف کودک را آرام نگه دارید، یعنی می توانید عواملی را که سبب حواس پرتی کودک می شود از بین ببرید. مثلاً می توانید رادیو و تلویزیون را خاموش کنید.

 نکاتی در رابطه با کودکان بیش فعال

تکنیک هایی برای درمان بیش فعالی در کودکان

دارو درمانی بیش فعالی

در زمان مراجعه به پزشک کودک، پزشک تشخیص می دهد که کودک باید چه کاری انجام دهد و روند درمان کودک چگونه می باشد. ممکن است داروهایی توسط روانپزشک تجویز شود که این داروها سبب کاهش رفتار تخریبی و همچنین افزایش توجه می شود. داروهایی که روانپزشک تجویز می کند دارای اثرات جانبی پر اهمیتی مانند سردرد، پرش عضله، حالت تهوع و بی خوابی هستند. اگر دو نوع درمان دارو درمانی و روان درمانی با هم دیگر انجام شوند نتیجه بهتری حاصل خواهد شد.

روان درمانی بیش فعالی

کسانی که از این روش استفاده می کنند می توانند نتایج بسیار بهتری بگیرند تا کسانی که هیچ گونه درمانی انجام نمی دهند. اگر کودک مورد درمان قرار بگیرد و این کار توسط مشاور کودک انجام شود، به تدریج رفتار کودک اصلاح می شود و الگوهای رفتاری درست را به الگوهای رفتاری درست و صحیح تغییر می دهد و مشاور کودک کودک بیش فعال را به افرادی نرمال نزدیک می کند.

نوروفیدبک در بیش فعالی

در این روش شما می توانید کودک خود را نزد دکتر نوروفیدبک ببرید. در مرکز نوروفیدبک کودک به صورت مرحله به مرحله تمرکز بر یک موضوع را آموزش می بیند. کودک با استفاده از توجه خود می تواند تصاویر کارتونی را تحت کنترل قرار دهد و زمانی که کودک دچار کاهش تمرکز شود تصاویر کوچک می شوند و اگر توجه بسیاری داشته باشد این تصاویر بزرگ می شود.

این فرایند توسط الکترود هایی که به سر کودک وصل می شود نشان داده می شود. این امر می‌تواند کمک فراوانی به کودک بیش فعال شما بکند.

علت و عوامل موثر در بیش فعالی کودک

  • بروز مشکلاتی در هنگام بارداری مادر
  • مصرف الکل و یا استعمال دخانیات توسط مادر در بارداری از عوامل دیگر می باشد.
  • سابقه وجود بیش فعالی در خویشاوندان تاثیر بسیاری در بیش فعالی کودک می تواند داشته باشد.
  • مصرف غذاهایی مانند شیرین کننده های مصنوعی، مواد رنگ دهنده خوراکی و …
  • مسمومیتی که ناشی از سرب موجود در هوا مانند دود اتومبیل و آلودگی هوا باشد.

کلام آخر

بیش فعالی نوعی بیماری می باشد که بیشتر در کودکان رخ می دهد ولی این بیماری می تواند در نوجوانان نیز وجود داشته باشد. کودکی که دچار بیش فعالی است بسیار پر جنب و جوش می باشد و همچنین توجهی به صحبت های اطرافیان نمی کند. این کودکان با همکلاسی های خود بد رفتاری می کنند و همچنین تمرکزی ندارند. در صورت مشاهده علائم بیش فعالی در کودک هر چه سریع تر کودک خود را نزد پزشک ببرید.

بسیار سپاسگزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشند. می توانید با مراجعه به سایت اوشاخ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

بیش فعالی تا چه سنی ادامه دارد؟

بیش فعالی یک اختلال همیشگی است و تا زمان مرگ ادامه پیدا می کند. البته این اختلال در گذر زمان ممکن است شکل دیگری به خود بگیرد و کودک را به فردی فوق العاده اجتماعی تبدیل نماید.

آیا بیش فعالی بیماری است ؟

بله بیش فعالی، اختلال بیش فعالی و نقص توجه یا بیماری بیش فعالی و نقص توجه می باشد که با هم تفاوتی ندارند.

اختلال بیش فعالی در پسران بیشتر است یا دختران؟

با توجه به تحقیقات صورت گرفته، میزان شیوع بیش فعالی در پسران ۲ تا ۹ برابر بیشتر دخترها می باشد.

5/5 - (1 امتیاز)